Gasellvinnare i Norrbottens län

”Förra året omsatte FMGAB 172 miljoner kronor och i år väntas bolaget dra in omkring 200 miljoner kronor. För fyra år sedan omsatte Fredrik Mattsson 18,7 miljoner kronor, vilket ger en tillväxt på imponerande 819 procent.”  – Dagens industri 

Att vara väldigt närvarande på arbetsplatserna är en viktig del av Fredrik Mattssons ledarstil.

”Syns man inte finns man inte. Jag har mycket rutin och ställer personalen en fråga om hur något ska göras kan jag oftast ge ett bra svar. När jag är på plats kan jag också se när det är dags att serva maskinerna eller om någon skopa börjar bli dålig”‚ säger han.

Utanför det stora tält där FMGAB servar sina maskiner träffar vi hustrun Stina Huuva, som äger företaget tillsammans med Fredrik Mattsson.

”Jag är här i Skellefteå ganska ofta, i dag ska jag på ett arbetsmiljömöte. Men oftast sitter jag på kontoret i Jokkmokk”, säger hon.

”Det betyder väldigt mycket att Stina kommit in i bolaget. Vi kompletterar varandra bra och hon har sett hur jag slitit”, säger Fredrik Mattsson.

Paret är inte de enda i familjen som jobbar i bolaget. Sönerna Nils-Johan och Erik är också involverade, liksom deras sambor Elin och Emelie.

”Att driva företag med familjen är bland det roligaste man kan göra. Familjen vet exakt hur företaget fungerar och alla fattar att vissa saker måste lösas även om det är kväll eller helg”, säger Fredrik Mattsson.